Ruokintakysely perustettiin vuonna 2009, ja se on avoinna kaikille suomalaisille koiranomistajille osoitteessa www.ruokintakysely.fi  DOGRISK – Food Frequency Questionnaire on Helsingin Yliopiston Eläinlääketieteellisen tiedekunnan tutkijoiden ja opiskelijoiden kehittämä internet-pohjainen kyselylomake, jolla kartoitetaan koirien ruokintaa ja elinympäristöä, sekä niiden yhteyttä erilaisiin sairauksiin.  

Kyselylomakkeeseen kuuluu 50 kysymystä, joiden avulla kerätään tietoa koirasta sen eri elämänvaiheissa (2-6kk), (6-12kk), (6-18kk) ja tietoja voidaan luovuttaa koiran aikuisikään saakka. Kysymme myös yleistä tietoa koirien elinympäristöstä, diagnosoiduista sairauksista, ruokinnasta sekä perheestä, ja tietoja voidaan päivittää sitä mukaan kun ikää tulee lisää.

Ruokintakysely on maailman laajin koirien ruokintaa ja terveyttä analysoiva tietokanta joka luo excel-laskentataulukon avulla tietoa yhteensä 1332 eri muuttujasta. Tällä hetkellä tietokannassa on yli 12.000 suomalaista koiranomistajaa, jotka ovat antaneet tietoja koirastansa. Tutkimme tällä hetkellä noin 120 eri sairautta, joiden yhteyttä ruokavalioon voitte tarkentaa noin 50:llä eri vaihtoehdolla. Olemme kiinnostuneita saamaan lisää tietoa eri tavoin jalostettujen rehu-tuotteiden vaikutuksista. Kyselylomake kerää tietoa mm. kuivamuonasta, raakaruokinnasta, eri tavoin lämpökäsitellyistä raaka-aineista sekä täydennysrehuista. Kyselylomakkeella saatuja tietoja käytetään etsimään ruokavalion, ympäristön ja tautien välisiä yhteyksiä suomalaisessa koira-populaatiossa.


Tietokanta sisältää koirien terveyden kannalta arvokasta tietoa, jonka avulla pystymme kehittämään tiedettä, antamaan vastauksia ja yhdistämään eri muuttujia.


Osallistu suomalaiseen tutkimukseen!

Kyselylomake löytyy täältä